جزییات پایان نامه و دانلود متن کامل در سایت elmyar.net
www.jahandoc.com
دانلود متن کامل پایان نامه - همه رشته ها -
عنوان کامل پایان نامه :
شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی
قسمتی از متن پایان نامه :
عوامل سخت افزاری
– محصول:منظور از عامل بهرهوری محصول آن است که محصول عرضه شده تا چه اندازه نیازهای ستانده را تأمین میکند، در بازار، ارزش مصرف مبلغی است که مصرف کننده آمادگی دارد برای محصولی با کیفیت مشخص بپردازد. ارزش مصرف میتواند از طریق طراحی بهتر و مشخصات بهتر محصول افزایش یابد. گسترش تحقیق و توسعه، بازاریابی و فروش از عوامل کلیدی بهرهوریاند. تلاش مدیریت برای افزایش بهرهوری باید بر آن باشد که محصول را در مکان درست، زمان درست و قیمت مناسب عرضه نماید (خاکی، 1386، ص 42).
– ماشین آلات: ماشین آلات و تجهیزات با رعایت موارد زیر میتوانند نقش اصلی را در برنامه افزایش بهرهوری داشته باشند. تعمیرات خوب و به موقع، بهرهوری از کارخانه وتجهیزات در شرایط مطلوب، افزایش ظرفیت و کارآیی کارخانه با حذف کمبودها و اقدامات اصلاحی، کاهش زمانهای مرده و استفاده مؤثر و مطلوبتر از ظرفیت ماشینآلات و تجهیزات (خاکی، 1386، ص 42).
– تکنولوژی: نوآوری در زمینه تکنولوزی منبع مهم افزایش بهرهوری است. افزایش تولید کالاها و خدمات و بهبود کیفیت از طریق بکارگیری اتوماسیون و تکنولوژی اطلاعات قابل دستیابی است. اتوماسیون میتواند موجب صرفهجویی و کاهش هزینه در مواد، انبارداری و سیستم کنترل کرد.
– مواد و انرژی: کوشش اندکی در کاهش مصرف مواد و نیرو میتواند نتایج باورنکردنی در افزایش بهرهوری شامل مواد خام مستقیم و غیرمستقیم (مواد شیمیایی، مواد روغنی، و پاک کننده، سوخت، لوازم یدکی، لوازم مهندسی و بستهبندی) میگردد که هر نوع صرفهجویی علمی در استفاده از آنها افزایش بهرهوری را به همراه دارد. در رابطه با مواد و انرژی جنبههای مهم افزایش بهرهوری عبارتند از: بهرهگیری از مواد و ارائه محصول مفید با مصرف انرژی کمتر در واحد محصول، استفاده از ضایعات، قراضهها، بالا بردن کیفیت مواد اولیه با استفاده از فرایندهای اولیه و آماده سازی مواد اولیه برای فرایندهای اصلی تولید، بهبود بخشیدن مدیریت انبارداری ، بهبود بخشیدن نرخ برگشت انبار و آزادسازی وجوه برای سایر فرایندهای تولید، افزایش منابع عرضه(خاکی، 1386، ص 43).
ª عوامل نرم افزاری
– افراد: افراد و یا انسانها به صورت کارگر، مهندس، مدیر و کارفرما، انحصار انجمنها و اتحادیههای صنعتی و بازرگانی و سایر اصناف سرچشمه اصلی بهبود و تکنولوژی هستند. هر وظیفهای دو جنبه کاربردی و سودمند دارد. جنبه کاربردی میزانی است که انسانها میتوانند خویشتن را با کارشان تطبیق دهند. انسانها نه تنها از لحاظ توانایی، بلکه از لحاظ تمایل به کار نیز متفاوتند. برای حفظ انگیزه انسانها عواملی متعددی میتواند مورد نظر باشد از جمله ایجاد ارزشهایی که افزایش بهرهوری را به دبنال دارد و میتواند از طریق تغییر طرز برخورد تلقی مدیران، مهندسان و کارگران به وجود آید. انگیزهها عامل اصلی رفتار تمامی انسانها شمرده میشوند و باید از آن در افزایش بهرهوری سود جست (خاکی، 1386، ص44).
– سازمان و سیستمها: رعایت اصول شناخته شده (وحدت فرماندهی، واگذاری مسئولیت، نظارت و کنترل، تقسیم کار، ایجاد هماهنگی، جلوگیری از تداخل و…) از ضروریات اداره هر سازمانی است. هر سازمانی نیاز دارد فعالانه عمل کند و به سوی هدفهای خود پیش رود و در ضمن تداوم سرویس دهی و بازنگری ساختاری خویش را در انطباق با هدفهای جدید حفظ کند. از دلایل بهرهوری اندک در بسیار از سازمانها و بنگاهها مقاومت و انعطافناپذیری آنهاست. این گونه سازمانها از پیش بینی و جوابگویی به تغییرات بازار عاجزند و تواناییها و استعدادهای نیروی کار، تکنولوژی جدید و سایر عوامل خارجی و محیطی را نادیده میگیرند در این سازمانها ارتباطات افقی و عمومی ضعیف است، بوروکراسی حکومت میکند و تصمیمگیری باکندی صورت میگیرد. هیچ نظامی و سیستمی ولو آنکه بسیار خوب طراحی شده باشد در تمام شرایط مفید و کارآمد نیست تحرک و
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
8 سؤال تحقیق
سوال اصلی این تحقیق عبارت است از :” عوامل تاثیرگذار بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریها کدامند و میزان تاثیر هر کدام چقدر است؟”
10 اهداف تحقیق
1-10-1 هدف اصلی
تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریهای استان گیلان می باشد.
1-10-2 هدف فرعی
اولویت بندی عوامل شناسایی شده و ارائه مدل